
PART PRÀCTICA
TEORÍA DEL PROCÉS:
GARAGEBAND:
Podem observar com per poder fer una cançó, en aquest cas sense veu el primer pas és anar a “Nou projecte” i quan s’ha obert demana si vols fer un nou projecte amb instruments software, àudio o amb instruments …
En aquest cas hem anat a “àudio” i després hem anat a un racó en la part superior del costat dret.
A continuació et surten moltes melodies creades amb diferents compassos i de diferents gèneres. Has de tenir escolta i tenir una mica d’idea de la música que vols fer, i vas provant fins que alguna cosa t’agradi. A mesura que vas utilitzant el programa li acabes agafant pràctica i cada vegada et costa menys.
Després per exportar la teva cançó a l’iTunes o al teu escriptori has d’anar a la part superior del costat esquerra, on podem veure-hi que posa “compartir”. Un cop estàs allà, cliques, i poses la cançó a l’iTunes o “exportar a iTunes” i ja se’t queda guardada.
FL STUDIO:
Partirem des d'un tempo entre 96 i 92 Bpm, on després construirem la base formada per:
Instruments de percussió:
-
bombo. -Caixa. -Plats (Hi-hat). -Percussió. -Piano.
Instruments de corda, vent :
-
Sota. - Sinte. -Pad.
Tots els samples pots descarregar-los directament des de la pàgina producció hip hop. Simplement subscriu-te a la pàgina i obtindràs el magma drum llest per utilitzar-lo quan ho necessiti. Un cop conformada la instrumental, s'aniran polint els detalls i millorant tot el conjunt amb nous instruments.
Les notes agudes donen joc mentre que les notes greus afegeixen dramatisme i força, és a dir, són un bon punt de partit per fer que la base soni professional, tenint en compte que haurà de triar un so de bona qualitat, si no és així, la base perdrà força i necessitarà tractar aquest so mitjançant els paràmetres oferts per l'instrument virtual.
Quan la base està construïda en els diferents patrons, estarà a punt per ordenar-la en el playlist i un cop allà anirà agafant forma.
Un truc és tallar en diferents punts clau la base per aconseguir camuflatges sonors i talls en el so, de tal manera que només soni el piano en un determinat moment per després sonar tot en conjunt.
Les instrumentals de rap es caracteritzen per les seves zones repetides. Estan formades mitjançant loops que van canviant a poc a poc durant tota la cançó.
Ara la instrumental està creada, afegir el que encara no està afegit és el millor, com ara una pujada que de més vida a tot, en aquest cas pot utilitzar efectes de scratch i tallar zones per repetir-les consecutivament, aconseguint així el clàssic acte Beat Loop de les taules de barreja actuals.